KIOSK

Welkom bij de KIOSK van BUZZ.  Op dit platform vind je materiaal om je voor te bereiden, na te bespreken of dieper in te gaan op thema’s van de voorstelling. Klik op een afbeelding om meer te weten te komen over het thema.

Over de voorstelling

download hier de papieren versie van deze KIOSK

[wpdm_package id=’187′]


duur van de voorstelling: 90 min.

Niet iedereen wil een bedrijf leiden. 
Niet iedereen wil topatleet worden. 
Sommigen willen de secretaresse zijn die buiten blijft zitten 
als de deuren van de vergaderzaal gesloten worden,
sommigen willen met de vuilniskar mee, zelfs op Pasen, 
sommigen willen autopsie plegen op de vijftienjarige jongen
die op een morgen in januari zelfmoord pleegt 
en een week later in het water wordt gevonden. 
Sommigen willen niet op tv komen, op de radio, in de krant. 
Sommigen willen naar films kijken, er niet in meespelen. 
Sommige mensen willen publiek zijn. 
Sommige mensen willen radertjes zijn. 
Niet omdat ze moeten, maar omdat ze dat willen. 
Wat ik wilde?
Dit wilde ik. 

Te midden van de overweldigende, desolate natuurpracht van de Faeröer-eilanden, wordt een jong iemand gevonden. Aangespoeld op het asfalt.

Charlotte Vandermeersch bewerkt de bejubelde debuutroman “Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?” van de Noorse schrijver Johan Harstad tot een totaalbeleving in woord, muziek en beeld.
Een meeslepend verhaal over grote liefde en het verlies ervan, over groot talent en het niet gebruiken, over een grote wereld en het overzicht kwijt zijn.

WIE IS WIE

   Actrice/theatermaakster Charlotte Vandermeersch speelde onder meer in de films Belgica en Dagen Zonder Lief (regie: Felix Van Groeningen), De Premier en Loft (regie: Erik Van Looy) en Turquaze (regie: Kadir Balci). Op televisie werkt/e ze o.a. mee aan het komische Wat Als? (VTM) en #Hetisingewikkeld(Vier). Als freelance theateractrice speelt ze voor diverse theaterhuizen. Ze is vast artistiek lid van het collectief LAZARUS, sinds 2017 artist in residence in het Mechelse Arsenaal.

Ann-Julie Vervaeke is een jonge getalenteerde filmmaakster. Ze studeerde in 2014 af aan KASK met haar kortfilm Le Pli Dans L’Espace. Hiervoor ontving ze de Debuutprijs op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en de prijs voor Beste Kortfilm bij JEFF (European Youth Film Festival Flanders). Ze werkt momenteel aan haar eerste langspeler Waterwolf, een filmbewerking van het boek De kinderen van Calais (Lara Taveirne).

Antoon Offeciers studeerde jazzpiano en werkt/e als componist/ (live) muzikant vaak mee aan theatervoorstellingen van o.a. Dimitri Leue, de Kakkewieten, Het Gevolg en BRONKS. Hij leidde in het verleden het Toon Offeciers trio en was toetsenist/pianist/(bas)gitarist bij o.a. Sukilove, Assunta Mano en Mira.

Karen Willems is een eigenzinnige drumster. Als kind speelt ze trommel in de fanfare, gaat later academie volgen en vindt haar roeping als professionele muzikante na een zware revalidatie. Ze drumt/de voor heel diverse bezettingen waaronder Mauro, Jan Swerts, Zita Swoon Group, Eric Thielemans en Novastar. Karen heeft ook haar eigen muziekproject INWOLVES.

CHARLOTTE OVER HET BOEK