KIOSK

Welkom bij de KIOSK van BUZZ.  Op dit platform vind je materiaal om je voor te bereiden, na te bespreken of dieper in te gaan op thema’s van de voorstelling. Klik op een afbeelding om meer te weten te komen over het thema.

I will be found

over verdwijnen

‘Er hing een spiegel naast de deur van de kamer. Ik ging ervoor staan. Zag niks.’

Mattias wil het liefst helemaal verdwijnen en opgaan in de massa. Op school is hij een buitenbeentje. Jorn en de bandleden waren zijn enige vrienden. Wanneer alles in zijn leven tegen zit, verdwijnt hij van het ene moment op het andere naar de Färöereilanden en laat alles en iedereen achter: op zoek naar het anonieme leven waarnaar hij verlangt.
Op de Färöereilanden leert hij ‘NN’ kennen en net zoals hij is ook zij langzaam aan het verdwijnen. Stilaan komt het besef dat hij meer betekent voor bepaalde mensen dan hij eerst dacht.

Veel eenzaamheid

Onderzoek wijst uit dat 1 op de 2 Belgen soms eenzaam is. En dit gevoel treft verrassend genoeg meer jongvolwassenen dan ouderen. Eenzaamheid gaat gepaard met een hogere kans op depressie en angstgevoelens.

Hoe komt het dat we ons eenzaam voelen terwijl we dagelijks via allerlei kanalen in contact staan met elkaar?

Zou Mattias een uitzondering zijn in deze social mediatijden waarin je jezelf voortdurend in de belangstelling zet om zoveel mogelijk aandacht en likes te krijgen?

En kan ‘alleen zijn’ ook fijn zijn?

Wil je weten hoe goed jij in je vel zit? Meld je aan op www.fitinjehoofd.be en vul de test in!
Je vindt er ook tien zorgvuldig uitgewerkte tips om terug stevig in het leven te staan.

Nog geen antwoord gevonden op eventuele vragen?