KIOSK

Recyclage

Bertrand is van plastiek. Bertrand wil echter alles zijn, behalve plastiek.

In onze wereld is heel veel uit plastic gemaakt. Kijk eens rond je? Speelgoed, balpennen, keukentoestellen, computers, verpakkingen van koekjes,…. Allemaal van plastic. Plastic voorwerpen kunnen snel gemaakt worden en plastic verpakkingen zorgen ervoor dat bvb voeding langer goed blijft. Toch zijn er ook grote nadelen. Plastic is zeer vervuilend voor de natuur. Door ons afval te recycleren zorgen we voor een propere, gezondere wereld. Kun je vertellen wat je ziet op onderstaande foto’s? Sommige foto’s bevatten een link met meer uitleg!

      

Een broodrooster, een stofzuiger en nog veel andere voorwerpen worden hergebruikt en krijgen een nieuwe humoristische betekenis in de voorstelling. Recyclage is het opnieuw gebruiken van voorwerpen en materialen. Heel wat plastic voorwerpen kan je opnieuw gebruiken. Dit kun je zeer goed zien in onderstaand filmpje. Zin om er eentje uit te proberen?

In de voorstelling krijgen heel wat voorwerpen een nieuwe betekenis. Leentje en Valérie bedachten er volgende opdracht bij: