KIOSK

Welkom bij de KIOSK van Meisjes van Krijt.  Op dit platform vind je materiaal om je voor te bereiden, na te bespreken of dieper in te gaan op thema’s van de voorstelling. Klik op een afbeelding om meer te weten te komen over het thema.

Over de voorstelling

download hier de papieren versie van deze KIOSK

[wpdm_package id=’415′]

 

‘Meisjes van krijt’ is de theaterbewerking van de geprezen debuutroman ‘De kinderen van Calais’ van Lara Taveirne. Theatermaaksters/actrices Dominique Collet en Anna Vercammen staan samen met twee kinderen uit de Theaterateliers van KOPERGIETERY op het podium.


Aan de rand van de kliffen staan twee meisjes.
Ze kijken naar de zon. Aandachtig, alsof ze die staan te memoriseren.
Hun handen houden elkaar vast.
Eén voetstap later staat er nog maar één meisje.
Met grote ogen en een lege hand.

 

Dominique Collet is samen met Griet Dobbelaere coördinator van de Theaterateliers van KOPERGIETERY.
Ze werkt als actrice/docente. Als actrice was ze o.a. te zien in Idioot (Lazarus), Troebel water (Ultima Thule), Loop! en Door de bomen het bos (Ulthima Thule & HetPaleis) en in enkele producties van Tank! (Heilige Bonen, Linus). Voor KOPERGIETERY creëerde ze de internationale jongerenvoorstelling Pigeon.

Anna Vercammen is theatermaakster/muzikante en werkt voor diverse gezelschappen. Voor KOPERGIETERY creëerde ze – samen met Joeri Cnapelinckx en Sabien Clement – de fel gesmaakte familievoorstelling De koningin is verdwenen en speelde ze mee in de muzikale voorstelling Gebroken Dromen (coproductie Mambocito Mio). Anna was daarnaast ook te zien in o.a. Alles is opgelost (BRONKS & Mambocito Mio), Luchtfietsers, Phaedra (Theater Zuidpool), Verboden toegang (Cinderella/Villanella), Biechten (’t Arsenaal) en La petite fille qui aimait trop les allumettes (ZEVEN/Inne Goris). Samen met Joeri Cnapelinckx maakt ze deel uit van het kleinschalige Nederlandstalige muziekproject De Anale fase.

Lara Taveirne is auteur en regisseur. Met haar debuutroman ‘De kinderen van Calais’ (uitgeverij Manteau, 2014) won ze de Debuutprijs 2015. Samen met regisseur Ann-Julie Vervaeke werkt ze aan het scenario voor de verfilming. Haar tweede roman ‘Hotel zonder sterren’ kwam najaar 2015 uit.

Jeanne De Voogdt en Suza De Gryse zijn twee kinderen uit de Theaterateliers van de KOPERGIETERY. Theaterateliers worden opgezet voor jonge mensen van 8 jaar tot 18 jaar. Ieder seizoen zijn er een 150-tal kinderen en jongeren die, in kleine groepen, aan een project werken onder leiding van regisseurs, musici, choreografen, videasten en/of theaterdocenten.

Deze projecten verschillen in duur, opzet, naar inhoud en vorm, maar allemaal komen ze tot stand onder leiding van ervaren mensen. En sommige projecten groeien uit tot ‘volwaardige’, reizende producties.
Er wordt niet gewerkt volgens een ‘methode’ of een educatief programma. Ateliers zijn werkplaatsen: plekken waar kinderen en jongeren, samen met een docent/artiest aan het werk gaan in een bruisend en voedend proces.
Wederzijdse inspiratie en het ontwikkelen van eigen mogelijkheden, daar gaat het om, en ook het verwerven van inzichten. Inzichten in wat theater kan zijn, in wat zich afspeelt in de wereld.

http://www.kopergietery.be/nl/ateliers