KIOSK

Welkom bij de KIOSK van Drop by drop. Voor de maanden maart-april-mei-juni bieden wij deze voorstelling op aanvraag aan voor scholen. Meer info daarover vind je HIER.

Daarnaast kan je op dit platform de voorstelling bekijken en vind je materiaal om je voor te bereiden, na te bespreken of dieper in te gaan op thema’s van de voorstelling. Info over de voorstelling zelf, vind je HIER op onze hoofdwebsite.

De jongeren

De jongeren van Drop by drop zijn Ebenezer Ankrah, Yaël Bobo, Aroa Canay Caneda, Mila Cantryn, Francis Connelly, Juliette Guimet, Yashar Monjar, Mauro Poissonnier, Suzanne Versele en Arno Zeegers.

We vroegen hen wat de onderdompeling in het conflictgebied en het werken aan deze voorstelling met hen deed.

 

Juliette

Sinds Drop by drop kijk ik met andere ogen naar het nieuws. Ik denk meer en langer na over wereldconflicten. Zeker over wat deze conflicten betekenen voor de mensen ter plekke. De reis heeft me ook meer activistisch gemaakt. Het zat al in me, maar nu zal ik sneller mensen bevragen of sneller gaan betogen.

 

Ebenezer

Ik vind het superbelangrijk dat wij als jongeren deze voorstelling hebben kunnen maken en spelen want ik denk dat weinig mensen echt goed snappen wat er allemaal aan het gebeuren is in de wereld. Bijvoorbeeld over de situatie in Palestina wist ik wel iets, maar nu pas begrijp ik de complexiteit en de grootsheid van de problemen voor de mensen daar.

 

Yashar

Dat Ebenezer en ik niet meekonden omdat we geen visum kregen vind ik nog steeds echt oneerlijk en jammer. Het duurde een tijdje voor ik snapte wat de anderen op de werkreis hebben meegemaakt, en ik denk dat ik het nooit helemaal ga snappen als ik er zelf niet geweest ben. Maar ik ben blij dat ik mee dit verhaal kan vertellen.

 

Mila

Verwarring, machteloosheid, allemaal emoties en meningen door elkaar. Zo voelde het op de werkreis voortdurend. Als we de mensen in het publiek een tiende kunnen laten voelen van wat wij gevoeld hebben daar, dan gaan ze hopelijk ook meer nadenken als ze iets horen over het gebied.

 

Mauro

Ik kijk anders naar wereldconflicten nu. Dit project heeft me doen inzien dat we eigenlijk heel weinig weten als buitenstaanders, en hoe belangrijk het is om geëngageerd te zijn. Ik hoop dat we dat aan het publiek kunnen laten voelen, en dat zij als ze ons zien spelen hebben misschien een beetje wakkerder worden.

 

Yaël

Sinds de reis probeer ik zo veel mogelijk om naar individuele mensen hun verhalen te luisteren over hoe het is in hun situatie, in de plaats van enkel Wikipediapagina’s of artikels te lezen geschreven door buitenstaanders. Ik probeer naar die stemmen te zoeken en te luisteren die gehoord moeten worden, het is tenslotte hun situatie waarover we het hebben.

 

Suzanne

Dat er zoveel onrechtvaardigheid op zo’n kleine plaats kan zijn, zoals we gezien hebben in Palestina, dat maakt me bang. De plaats waar je geboren wordt, is een zege of een vloek. Ik heb nog meer oog voor de kleine slachtoffers van conflicten, de burgers die een eerlijk en rustig bestaan willen opbouwen. Over hun hoofden woeden conflicten, gegroeid en in stand gehouden door het verleden, gevoed door de drang naar erkenning, geld en macht vanuit wereldmachten.

 

Francis

Door de reis begrijp ik beter hoe mensen in onderdrukking zich voelen, wat er zich afspeelt in verre conflictgebieden. Ik ben meer gedreven om van de wereld een betere plaats te maken, al weet ik niet hoe. Ik ben mij ook meer beginnen verdiepen in de wereldproblematiek.

 

Arno

Ik heb niet het gevoel dat er wezenlijk veel verandert voor mij. Ik heb wel een beetje een andere kijk bij nieuwsfeiten, en ik informeer me ook meer. Maar er is niet veel wat ik kan doen. Wat in mijn ogen kan helpen is dat je informatie deelt met mensen die er weinig over weten. Dus dat we dat kunnen doen met deze voorstelling is goed.

 

Aroa

Ik interesseerde me altijd al in wereldconflicten, en ik ben niet iemand die zomaar alles gelooft wat in de media komt. Nu ga ik nog meer op zoek naar informatie, naar feiten die we niet via televisie of media meekrijgen. Dat probeer ik o.a. via sociale media. De reis heeft me zeker geholpen om de andere kant van het verhaal te leren kennen.