Over de voorstelling
OVER DE VOORSTELLING
Een omgekeerde big bang. De aarde is verzwolgen onder het plastic/ de hitte/ een kernramp /een meteoriet .… (zelf in te vullen). De mensen zijn ondergedoken in het binnenste van de aarde. Een parallel universum. Iets met kwantummechanica. Via een intergalactische-space-tunnel komt de eerste mens terug naar boven. OEI.
Is het leefbaar? Is het mogelijk vriendschap te sluiten daar? Is het mogelijk je thuis te voelen op een plek waar je niet vandaan komt? Waar de anderen niet zijn zoals jij? Waar jij de wereld niet begrijpt en de wereld jou niet?
De Laatste Eenhoorn is een beeldende en associatieve voorstelling over een eenhoorn, een dinosaurus en een astronaut in een identiteitscrisis. Lola Bogaert creëert als één van de meest talentvolle jonge makers van het moment – met een diverse cast – een voorstelling over het fundamentele gevoel nergens bij te horen en alle melancholie, tristesse en bovenal humoristische situaties die daarbij horen.
CREDITS
EEN PRODUCTIE VAN KGbe & KOPERGIETERY
CREATIE: Lola Bogaert
SPEL & DANS: Samuel Baidoo, Krisztina Szirtes, Sari Veroustraete
VORMGEVING: Tim Scheffer
TECHNIEK: Sebastien Van Huffel, Jonas De Wulf, Pepijn Devriendt (stagiair)
LICHTONTWERP: Jeroen Doise
KLANK: Korneel Moreaux
PRODUCTIELEIDING: Karel Clemminck
KOSTUUMS: Gielke Smet, Polien Demeulemeester, Monique Leys
OVER DE MAKERS
Theatermaakster Lola Bogaert werkt regelmatig als docent in de Theaterateliers van KOPERGIETERY. Ze studeerde achtereenvolgens Docent Theater aan ArtEZ Arnhem en de regieopleiding aan het Brusselse RITCS. Na haar eindwerken Plethora en How to make a Living (onder de vleugels van Beeldsmederij De Maan), werkte ze o.a. voor Monty Kultuurfaktorij (Montignardsproject), werd ze opgenomen in de broedplaats van Festival Boulevard en Het LAB van Toneelgroep Maastricht en deed ze een onderzoeksproject voor De Grote Post i.s.m. d e t h e a t e r m a k e r rond inclusief werken. In 2019 zal haar onderzoek uitmonden in een nieuwe jeugdtheatervoorstelling.
Danser/vormgever Samuel Baidoo is oprichter en artistiek coördinator van de Antwerpse multidisciplinaire kunstorganisatie Hanafubuki. Na zijn studies Vormgeving aan Sint-Lucas Antwerpen en Beeldhouwen aan de Kunstacademie Hoboken, volgt hij nog Hedendaagse Dans aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij creëerde recent Una Casa Cascata en FutariDe/WijTwee.
Sari Veroustraete behaalde in 2014 haar bachelor Acteren aan het Conservatorium Antwerpen. Tijdens haar Master speelde ze in de voorstelling Deurdedeurdeur (SKaGeN) en De zaak van de dieren tegen de mensen (Dimitri Leue). In 2017 was ze voornamelijk actief in de sociaal-artistieke instelling Theater Tartaar. Ze werkt dit seizoen mee aan een voorstelling van Hanafubuki (Samuel Baidoo).
Danseres Krisztina Szirtes is geschoold in de Budapest Contemporary Dance Aca- demy in hedendaagse dans, klassiek ballet, yoga en diverse danstechnieken en -stijlen. Szirtes doceerde in Danscentrum Jette in Brussel en doceerde daarna drie jaar lang ‘movement teaching’ in RITCS. De voorbije jaren werkte ze als danser met Rakesh Surkesh, Tijen Lawton, Attila Andrasi en tot slot met Lola Bogaert samen voor diens onderzoeksproject in De Grote Post en in haar voorstelling Thumos (Amsterdam). Dit jaar presenteerde ze haar eigen productie: ‘Everything is like everything different’.