KIOSK

Felix en Felka’s sing a long bing bong

 

Felix en Felka zijn zangers en muzikanten. In het dagelijkse leven zingen ze lof aan de grote leider, de Bleke Baron. Maar als ze kunnen spelen ze in het grootste geheim hun eigen nummers. Liedjes die ze zelf gemaakt en geschreven hebben. In onderstaand filmpje vertelt Felix meer over de verschillende instrumenten die hij en Felka bespelen.

Wij zijn Felix en Felka’s kleine (revolutionaire) Singalong Bing Bong

Maak een selectie op onderstaande afbeelding om meer te weten te komen over de verschillende instrumenten in de voorstelling.

Instrumenten Felix en Felka

Instrumenten Felix en Felka
ARP ODYSSEY Eufonium Picolo-trompet Keyboard Gitaar Bassdrum Tom-trommel Microfoon Tom-trommel

ARP ODYSSEY

-    Dit is een Analoge synthesizer. Een synthesizer lijkt van uitzicht een beetje op een piano, maar dan kleiner. Toch is de synthesizer iets helemaal anders dan een piano. Met een synthesizer kan je vooral nieuwe geluiden maken en creatief aan de slag gaan met verschillende klanken.

Eufonium

-    Dit instrument is een koperblazer. Een grote broer van de trompet. Ze komen uit dezelfde familie en lijken dus ook een beetje op elkaar. De euphonium is een heel leuk instrument om samen met anderen te spelen in een harmonie of een band.

Picolo-trompet

-    Dit is ook een koperblazer en dus de kleine broer van de trompet. Een soort van mini-trompet. Weten jullie nog wanneer in de voorstelling Felka speelde op haar mini-trompet?

Keyboard

-    Een keyboard is iets wat goed lijkt op een piano, maar toch een beetje anders is. Zo heeft een keyboard bijvoorbeeld minder toetsen dan een piano. Met een keyboard kan je ook veel meer verschillende geluiden maken dan met een piano. Je kan instellen welk geluid je wil horen als je de toetsen indrukt. Wist je dat sommige keyboards meer dan 300 verschillende geluiden kunnen maken?!

Gitaar

-    Dit is een elektrische gitaar. Wisten jullie dat de gitaar het populairste instrument van de hele wereld is? Weten jullie nog in welk liedje Felix zijn gitaar bovenhaalde?

Bassdrum

-    Ook wel de kickdrum, bas trom of grote trom genoemd. Dit is de belangrijkste trom in het drumstel. Bij de basdrum is er een pedaal waar je met je voet op duwt om zo het geluid te maken. Het is dus een instrument dat je met je voet bespeeld in plaats van je handen.

Tom-trommel

-    Ook deze trommel is een deel van de drum. Het is een trommel zonder snaren onder. In een volledig drumstel zitten er altijd twee tom-trommels die een verschillende grootte hebben en dus anders klinken.

Microfoon

-        Felix en Felka zingen natuurlijk ook hun eigen teksten in hun liedjes. De microfoon zorgt er natuurlijk voor dat wij alles kunnen horen. Anders zouden Felix en Felka heel luid moeten zingen zodat we alles kunnen horen.

Tom-trommel

-    Ook deze trommel is een deel van de drum. Het is een trommel zonder snaren onder. In een volledig drumstel zitten er altijd twee tom-trommels die een verschillende grootte hebben en dus anders klinken.

Het lied zat in mijn droom vannacht . Volgens mij had ik een droom die echt gebeurd is.

In de voorstelling zingt Felka een lied van vroeger. Een slaapliedje in haar moedertaal. De makers haalden hiervoor inspiratie uit een Fins slaapliedje. Klik hier om het originele lied te beluisteren.

judi online