KIOSK

She

Inspiratie van de makers

Voor SHE haalden Suze en Laurence hun inspiratie uit zeer veel verschillende bronnen. Onder het interview met de makers vind je een greep uit de vele interviews, documentaires en foto’s waar ze uit vertrokken zijn. Herken je welke stukken gebruikt worden in de voorstelling?

Interview met Cardi B, Jacky Kennedy en Amy Winehouse

Cindy Sherman

Het werk van Cindy Sherman heeft een duidelijke link met de voorstelling. Sherman is een Amerikaanse kunstenares uit New York. Ze studeerde schilderkunst maar ruilde de schilderkunst al snel in voor fotografie.  Opvallend bij haar werk is dat ze zelf het hoofdonderwerp is van haar kunst. Op elke foto transformeert ze in iemand anders. Ze hekelt hiermee het clichébeeld waar de vrouw aan moet voldoen en toont ook aan dat we vaak een rol spelen waardoor er een gebrek  aan eigenheid ontstaat.

Loie Fuller – Danse Serpentine by Lumière Brother

Loie Fuller, geboren in 1862, was een Amerikaans-Franse danseres en wordt gezien als een pionier op het gebied van moderne dans en theaterbelichting. Rond 1890 ontwikkelde ze ‘Le Serpentine dance’. Een dans die later vaak gebruikt zal worden in films. In 1897 werd haar iconische dans door de Lumière Brothers vastgelegd op film.

Inspiratiebronnen van Gentse leerlingen

Tijdens de repetities van SHE stelden we volgende vraag aan de leerlingen van Sint-Bavohumaniora, Secundair Kunstinstituut en EDUGO Lochristi.

Welke echte of fictieve vrouwen van nu of vroeger bewonderen en inspireren jullie?

We kregen zeer veel respons op deze vraag. Weet jij welke van onderstaande inspiraties verwerkt zijn in de voorstelling?