KIOSK

Realtime

een productie van Monty Kultuurfaktorij, c-takt

16+ // 3de graad

 

 

And time is just memory mixed with desire – Tom Waits

In ‘Realtime’ volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.
Hoelang duurt nu, en waar gaat het heen als het voorbij is? Beleven we nog wel eens echt lege tijd? Of worden we daarvoor te zeer afgeleid door permanente prikkels? Zouden we dankzij alle technologische vooruitgang niet juist méér tijd dan ooit moeten hebben?
Een even rusteloos als intrigerend universum van waarzegsters en ex-geliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen de personages een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten.

Een lichtvoetige, slimme en poëtische voorstelling over tijd en liefde, over prestatiedruk en onthaasting. Een ontdekkingsreis naar een eiland op de golven van de tijd.

——————–

CONCEPT & REGIE Dries Gijsels
VAN EN MET Cédric Coomans, Eline Kuppens, Femke Stallaert, Greg Timmermans
DRAMATURGIE Bart Capelle
KOSTUUMS Anne-Cathérine Kunz
ASSISTENTIE REGIE Marie Pien

BIO Dries Gijsels

Dries Gijsels is een van de drijvende krachten binnen het Brusselse theatercollectief Koekelbergse Alliantie van Knutselaars (K.A.K.). Hij maakte o.a. ‘Life, Death & Television’, de kleutervoorstelling ‘Snøw’, ‘No Use For Binoculars’ (in co-regie met Renée Goethijn) en ‘Totally’. In zijn werk onderzoekt Gijsels de relatie tussen de mens en de almaar sneller evoluerende technologie. Hij fileert de wereld zoals we hem kennen en zet hem vervolgens met haken en ogen weer in mekaar, om zo een geheel eigen, tegelijk absurd en surrealistisch universum te scheppen. Daarin zijn menselijkheid, humor en mededogen de ultieme handlangers om zich staande te houden in een wereld die hoe langer hoe ongrijpbaarder wordt. 
 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • vr 15/01/2021 om 14u00

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 15/01/2021 om 20u00

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent