KIOSK

De Meisje

een productie van MartHa!tentatief  & Be Human

16+ // 3de graad sec.

 

 

In deze intense en aangrijpende voorstelling vertelt Jaouad Alloul hoe hij zich verscheurd voelde als jonge moslim. Als kind wilde hij het liefst van al een meisje zijn, hij speelde met de poppen van zijn zussen en werd verliefd op jongens. Elke avond bad hij tot God om genezing. Elke morgen was alles nog altijd zoals het was.

Op 20-jarige leeftijd trok hij de deur achter zich dicht en stapte hij een nieuwe wereld in. Weg van huis, weg van God. Op zoek naar zichzelf.

In de pers

**** ½ De meisje is een authentieke, belangrijke vertelling over zijn wie je wilt zijn, over strijden tegen normativiteit, over afstand doen van geïnternaliseerde schaamte en schuld. Maar evengoed over het zoeken naar een modus vivendi met een conservatieve familie en over hoe je nooit mag doen wat anderen met jou deden: oordelen. Knappe monoloog. DE STANDAARD, F. Tielens

——————–

SPEL Jaouad Alloul
TEKST Jaouad Alloul en Johan Petit
LICHT & GELUID Tim Clement
KOSTUUM Tine Deseure

BIO Jaouad Alloul

Jaouad Alloul is theatermaker, danser, zanger, activist en multidisciplinair performer. Samen met Nyira Hens richtte hij in Antwerpen Be Human vzw op waarmee ze creatieve projecten opzetten, veelal rond gender en identiteit. Hij toerde met zijn heel persoonlijke monoloog Zeemeermin langs Vlaamse scholen om taboes te doorbreken rond gender, religie, cultuur en seksualiteit. Hij heeft de unieke gave om op geheel eigen manier hedendaags theater, muziek en performance in elkaar te laten overglijden.

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 19/03/2021 om 20u00

Klassen ook welkom in avondvoorstelling.

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent