KIOSK

De kleine prins

een productie van Theater Malpertuis

16+ // 3de graad sec.

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apebroodboom.

De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Ook aan volwassenen. Want het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.

KOPERGIETERY laat Theater Malpertuis de ‘volwassen’ versie van deze universele vertelling opvoeren.

Met meer dan 50 jaar op de teller is het Tieltse Theater Malpertuis een gevestigde waarde in het podiumkunstenlandschap. Artistiek leider en regisseur Piet Arfeuille legt zich toe op de bewerking van klassiek repertoire tot eigentijdse voorstellingen. Zo ook krijgt De Kleine Prins een actualisering.

——————–

PRODUCTIE Theater Malpertuis
TEKST Naar Antoine de Saint-Exupéry
REGIE Piet Arfeuille
SPEL Thomas Janssens, Nikolas Lestaeghe en Naomi van der Horst

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • do 29/04/2021 om 20u00

Klassen ook welkom in avondvoorstelling.

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent