KIOSK

Waramis

een productie van Het Scheldeoffensief

9+ // 4de, 5de, 6de leerjaar

En de Waramis deden hun armen open.  
De pluimen schoten langs alle kanten,  
zelfs door hun gat.  
Hun lijf werd heeltegans bedekt  
met een schitterend verenpak…  

Een troep zwervers trekt van plek naar plek. Pelgrims die de echte waarden van het leven weten te detecteren. Ze hebben hun eigenheid meegebracht, de palingscharen die ze hanteren, de maskers die ze dragen en de tableaux vivants hangen ze feestelijk op in de wandelgangen vooraleer ze je meenemen naar de scène. Daar wacht je dat ene bijzondere ding …het cadeau!  

Een zoektocht naar verlichting en troost met hartverwarmend brood en spelen. Theatermakers Frank Dierens en Mark Verstraete gingen aan de slag met de spelers van Het Scheldeoffensief, op live muziek van Geoffrey Burton. 

——————–

SPEL Anja Brossé, Alex De Graef, Roby Dewaele, Frank Dierens, Julia Dierens, Lennert Meurysse, Rudy Noojen & Gabria Vermeir 
CONCEPT & REGIE Frank Dierens & Mark Verstraete 
MUZIEK Geoffrey Burton  
ILLUSTRATIES Kaatje Vermeire  
VORMGEVING Koen Schetske  
KOSTUUM Pauline Verminnen  
PRODUCTIE An Van den Bergh 

BIO Het Scheldeoffensief

Het Scheldeoffensief werd in 2017 opgericht door theatermaker Frank Dierens (o.a. KOPERGIETERY (KopbeestEerste SneeuwDallas), Comp. Marius en Laika) en sociaal-artistiek werker An Van den Bergh. Met Het Scheldeoffensief maken ze (locatie)theater met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ze organiseren enerzijds wekelijkse inclusieve theaterateliers in Merelbeke, en creëren anderzijds jaarlijks een voorstelling aan de hand van een professioneel omkaderd traject. Zo is Waramis hun derde voorstelling.
 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • vr 04/12/2020 om 10u00 + 14u00 

VRIJE VOORSTELLINGEN

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent