KIOSK

Professor Priegel

een productie van Wimper/Wim De Winne

6+ // 1ste graad lager

Professor Priegel heeft een vreemd hoofd. In zijn hoofd wonen wel tien ikken, elk met hun eigen karakter en humeur. Dat zorgt bij de professor voor veel verwarring. Hij heeft immers geleerd dat je een mens uit één stuk moet zijn, die weet wat hij wil!  Bij de professor is dat helaas anders…

Bij hem is er geen harmonie. Soms zegt hij het een, maar doet hij het ander. Hij wil dit, maar doet dan dat. Altijd is er onrust in zijn hoofd en hoe hij ook zijn best doet, in zijn hoofd blijven tien ikken wonen die allemaal voor zichzelf opkomen. En of dat nog niet genoeg is, wordt het op een dag plots akelig stil in zijn hoofd: geen gepraat, geen gezeur of gelach. Wat is er in godsnaam aan de hand? Zijn vriend, professor Kardoen, wil hem helpen maar daarvoor moet Professor Priegel zijn hoofd namaken in het groot met daarin al zijn ikken. Zo komt het dat hij onderweg is met een groot hoofd en daarin tien ikken

We hebben allemaal vele ‘ikken’ in ons hoofd. ‘Ikken’ die elkaar mogen, ‘ikken’ die met elkaar in conflict gaan, ‘ikken’ die elkaar weg willen, ‘ikken’ die de belangrijkste willen zijn… We zijn allemaal verdeelde wezens maar proberen van onszelf en de ander te eisen om dat niet te zijn.
Met Professor Priegel willen de makers kinderen een troostend schouderklopje geven, een hart onder de riem steken en laten zien dat een altijd ‘harmonieuze flinke ik’ willen of moeten zijn, veel te vaak een blok aan ons been is.

——————–

CONCEPT & SPEL Wim De Winne
DRAMATURGISCHE ONDERSTEUNING Cindy Godefroi
TECHNISCHE ONDERSTEUNING Jeroen Doise
ONTWERP, FIGUREN & DECOR  Astrid Verplancke
MET DE STEUN VAN Stad Gent

BIO Wim De Winne

Wim De Winne was jarenlang coördinator van de scholenwerking van KOPERGIETERY. Hij is dramadocent en richtte samen met Gregory Caers en Ives Thuwis theatercollectief Nevski Prospekt op en start daarnaast met een eigen project onder de naam Wimper. Wimper wil theater voor kinderen (kleuter- en basisonderwijs) brengen op de scholen zelf.

Wim heeft jarenlange ervaring in het werken met en voor kinderen en deed dit zowel als opvoeder, dramadocent en als acteur/regisseur. Daarnaast werkte Wim binnen de stad Gent voor W.O.C.K (werken aan onderwijs, cultuur en kunst) en gaf les op de Academie voor podiumkunsten. Nu kiest hij vol voor zijn werk als acteur/maker bij Wimper en Nevski Prospekt.  

SCHOOLVOORSTELLINGEN

OP SCHOOL in oktober en november 2020: data en uren in samenspraak

 

op de school zelf