KIOSK

Pak de poen!

een productie van Compagnie Barbarie

10+ // 5de, 6de leerjaar

Kom u verrijken op de meest hebzuchtige show van het jaar! Want in Pak de poen! kunnen kinderen geld verdienen. Veel geld.  En daar kan u als ouder natuurlijk alleen maar van dromen. 

Een spetterende show met grootste prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen. 

In Pak de poen! krijgen kinderen een inzicht in de binnenkant van ons kapitalistisch systeem en wordt de vanzelfsprekendheid hiervan in vraag gesteld.  Is groei eindig of een doel op zich? Hoe moeilijk is delen eigenlijk echt? Waar ligt de grens tussen naar iets verlangen en hebzucht? Is méér per definitie altijd beter? 

Kinderen opvoeden en bewust leren maken van de waarde van geld is geen simpele opdracht. Enerzijds willen we kinderen verantwoordelijkheid aanleren, hen leren beseffen dat de dingen niet gratis uit de lucht vallen en dat alles een prijs heeft.  Anderzijds vertellen we hen dan weer dat niet alles te koop is, dat geld niet het doel op zich mag zijn en dat wat er écht toe doet onbetaalbaar is. Omgaan met geld, altijd meer willen hebben, hoe groter, hoe beter. Het is kinderen noch volwassenen vreemd. 

Een nieuwe voorstelling van Compagnie Barbarie, die eerder tekenden voor o.a. Gratis Chips!, Modders en Wa Wilder Man.

——————–

SPEL Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes & Sarah Vangeel 
REGIE Karolien De Bleser 
SCENOGRAFIE Michiel Van Cauwelaert 
VORMGEVING Viviane van der Poel 
KOSTUUMS Leila Boukhalfa 
GELUID & TECHNIEK Saul Mombaerts, Jannes Dierynck & Koen De Wilde 
GRAFISCH ONTWERP Nick Mattan 
EEN COPRODUCTIE MET DE STUDIO, BRONKS & PerPodium 
MET DANK AAN Needcompany & Beeldsmederij De MAAN  

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 16/03/2021 om 14u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent