KIOSK

No(w)worries/KamerKind

NO(W)WORRIES

Een nieuw stadsfestival rond solidariteit, kunst & gedeelde dromen georganiseerd door Vooruit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K.. NO(W)WORRIES toont werk van makers die in het duister tasten over hun toekomstperspectieven en meer dan ooit onze steun nodig hebben.

NO(W)WORRIES vindt plaats in zowel de zes cultuurhuizen als op ongewone plekken in de stad. Naast de centrale voorstelling KamerKind en diverse podiumvoorstellingen staat onder meer Night Shift op het programma; een nacht lang diverse kunstenaars in alle uithoeken van het operagebouw. Zo functioneert
NO(W)WORRIES als een open platform waar publiek en artiesten elkaar kunnen ontmoeten, waar solidariteit de stad infecteert.

KAMERKIND

Het kunstproject KamerKind vindt plaats in vele kinderkamers verspreid doorheen de stad. In iedere kamer laat een artiest zich inspireren door een tekening van de jonge bewoner. Het resultaat zal even divers als verrassend zijn: een klein muzikaal experiment, een zelfgeschreven monoloog, een beeldend werk op een nachtkastje, een vrouwenkoor(tje) in een kinderbed… Verbindende factor doorheen deze creaties is de authentieke ontmoeting tussen het kind en de maker.

Met deze intieme ‘verhalen’, te beleven via een vijftal wandeltrajecten doorheen de stad, eert KamerKind de grensverleggende kunst van de gebroeders Van Eyck. Zij gaven, als een van de eersten in de geschiedenis van de religieuze kunst, een plek aan echte mensen op hun schilderijen, in plaats van fictieve gezichten te verzinnen.

CONCEPT Johan De Smet
CREATIE KOPERGIETERY, Campo, SMAK, Opera Ballet Vlaanderen
& Vooruit i.s.m. tientallen kunstenaars