KIOSK

Man strikes back

een productie van Post uit Hessdalen

6+ // 1ste, 2de, 3de leerjaar

Vijf driehoeken, één jongleur. 
Botsballen stuiteren lange banen tussen hen in. 
De dansende ballen maken een choreografie van lijnen, hun gebots creëert het ritme. De muzikant aan de zijlijn treedt in dialoog met zijn drums.  
Samen maken ze één grote muzikale compositie: de jongleur, de muzikant en de botsballen 
De perfectie van de uitvoering hangt zowel af van de precisie en de kracht van de jongleur als van de reactiesnelheid van de drummer. Iedereen is nodig om het geheel tot een goed einde te brengen, maar evengoed kan iedereen het laten mislukken. 

Maar wat als de driehoeken in beweging komen en hun eigen plaats op scène gaan bepalen? Wie stuurt wie? Wie heeft wie nodig? Hoe eigenzinniger de robots zich gaan gedragen, hoe meer de jongleur op de machine gaat lijken. 

Net zoals in de festivalhit PAKMAN  vormt muzikant Frederik Meulyzer het perfecte muzikale klankbord voor jongleur Stijn Grupping. Ze worden bijgestaan door regisseur Ine Van Baelen, choreograaf Ugo Dehaes en professor in Robotica Edwin Dertien. 

Man Strikes Back belooft een spannende, futuristische circusperformance die onze omgang met en onwetendheid over robots en artificiële intelligentie verzinnebeeldt.  

——————–

CREATIE Stijn Grupping, Frederik Meulyzer & Ine Van Baelen 
PERFORMANCE & LIVE MUZIEK Stijn Grupping & Frederik Meulyzer
CHOREOGRAFIE Ugo Dehaes
ROBOTICA Edwin Dertien, Teun van der Molen, Nick van Lange & Gertjan Biasino
LICHT  Lucas Van Haesbroeck
KOSTUUMS Sarah Demoen
ZAKELIJKE LEIDING Klein Verzet 
COPRODUCTIE MiramirO, Tweetakt, C-mine, Zonzo Compagnie en Theater op de Markt 
MET DE STEUN VAN  de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen 

OVER Post uit Hessdalen

Post uit Hessdalen is een gezelschap voor eigenzinnig muziektheater van circusartiest Stijn Grupping en theatermaakster Ine Van Baelen. Ze creëren met wisselende artiesten podiumvoorstellingen waarin verschillende artistieke disciplines – theater, video, beeldende kunst, circus, muziek – samenkomen. Het gezelschap gaat in elke creatie de confrontatie aan met (live) muziek en/of soundscapes en wil verbanden zichtbaar maken tussen onze zintuigen, ons begripsvermogen en ons handelen. 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • ma 22/02/2021 om 10u00 + 14u00 

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • zo 21/02/2021 om 15u00 

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent